Blinkend zilver voor beachduo

Foto: Rene van der Giessen
2 juli 2019, 14:17
Verlopen

WERKENDAM - Op het Europees Kampioenschap onder 20 jaar is Beachvolleybalteam Emi van Driel en Raïsa Schoon geëindigd als het op één na beste team van Europa.

Zij moesten in de finale alleen het Russische team Mariia Bocharova/Maria Voronina voor laten gaan. Een prestatie van formaat van de Nederlandse meiden, zeker als je in ogenschouw neemt dat de Russinnen al twee jaar als profteam actief zijn. Via de poulefase en tussen ronden rekenden de in Werkendam trainende meiden op indrukwekkende wijze af met Rusland 2, Israël, Duitsland, Ukraine en Italië, zeker niet de minste volleybalnaties.

In het Zweedse Göteborg, waar de Kadijk Beach speelsters dit jaar al eerder een World Tour op hun naam wisten te schrijven, streden 32 landen om de felbegeerde Europese titel. Naast het goud voor Rusland en het zilver voor Nederland ging het brons naar Spanje.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl