Sleeuwijkse Janice mag plaatsnemen in kernjury NS Publieksprijs

Foto: Janice Bakker-Van As
26 oktober 2019, 06:08
Verlopen

SLEEUWIJK - Janice Bakker-van As uit Sleeuwijk mag dit jaar plaatsnemen in de kernjury van de NS Publieksprijs. De komende weken mag zij zich ambassadeur van deze prijs noemen en is haar doel om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen op de zes genomineerde boeken.

Eind september kreeg Janice te horen dat ze uit ruim 2500 aanmeldingen is gekozen. “Twee jaar geleden heb ik ook al eens mogen deelnemen aan de kernjury”, vertelt ze. “Sowieso heel erg leuk om te doen, maar extra leuk om mijn leerlingen op het Altena College erover te kunnen vertellen en hen te kunnen enthousiasmeren om te lezen. Het toeval wil dat ik vorig schooljaar één van de genomineerde boeken, Wees onzichtbaar van Murat Isik, kreeg aangeraden door een leerling en deze van hen mocht lenen. Super leuk om zo met elkaar in gesprek te blijven over literatuur.”

Op woensdag 23 oktober werd Janice op het hoofdkantoor van de NS in Utrecht geïnstalleerd. Hier ontvingen alle juryleden de zes genomineerde boeken, die zij gedurende de stemperiode dienen te lezen, zodat zij hun stem kunnen uitbrengen. Het totaal van de publieksstemmen en de stemmen van de Kernjury bepaalt uiteindelijk het winnende boek. Janice vormt samen met negen andere Brabanders team 8 ‘Brabant leest door’. Hun doel is zoveel mogelijk stemmen te verzamelen, zodat zij op 20 november, wanneer de winnaar van de NS Publieksprijs bekend wordt gemaakt, aan mogen schuiven bij De Wereld Draait Door. Via onderstaande link kunt u ook stemmen op één van de genomineerde boeken: http://www.nspublieksprijs.nl/vp/537c809c466ebbc48a2d4cfe95c86e3e62f654a3

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl