Sloop en nieuwbouw in Dussen en Sleeuwijk

Foto: Gemeente Altena
16 november 2019, 16:06
Verlopen

SLEEUWIJK/DUSSEN - In Dussen en Sleeuwijk is men begonnen met het slopen van oude schoolgebouwen en gymzalen. De scholen hebben een nieuwe bestemming gevonden in een multifunctionele accommodatie of brede school.

Rondom de slooplocaties staan bouwhekken. De aannemer stript eerst de panden en verwijdert asbest. Daarna worden de gebouwen stap voor stap afgebroken. Op de plekken van de voormalige scholen en gymzalen komen woningen. De start van de bouw verschilt per locatie.

In Dussen wil men in mei 2020 starten met de bouw van 13 verschillende typen woningen. In Sleeuwijk op de locatie Verschoorschool streeft de gemeente ernaar om nog volgend jaar te beginnen met bouwen. Het worden waarschijnlijk 20 koopwoningen. Op de locatie Morgenster komen in 2021/2022 40 appartementen, huur en koop. Op de locatie Vlietstraat verrijzen in 2021 10 appartementen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl