Raad en college nemen afscheid van waarnemend burgemeester

Foto: Sander van Strien
4 december 2019, 19:58
Verlopen

ALMKERK - Dinsdagavond 3 december nam de raad en college afscheid van burgemeester Marcel Fränzel. Hij was sinds 1 januari 2019 waarnemend burgemeester in de gemeente Altena.

Tijdens een bescheiden raadsvergadering met afscheidswoorden namens de raad, college en Fränzel zelf werd er teruggeblikt op de afgelopen 11 maanden. Theo Meijboom liet de burgemeester, zoals hij zelf deed tijdens de nieuwjaarstoespraak op 1 januari 2019, de woorden voorlezen van een bordje. Op het bordje stond ‘Beste vriend van Altena’. Fränzel gebruikte zelf vaak deze zin.

Lovende woorden waren er ook namens het college, uitgesproken door Matthijs van Oosten: “Je stelde hoge eisen aan voorbereidingen van alle vergaderingen, maar dat betaalde zich absoluut uit.” De scheidend burgemeester sloot zelf af met de woorden: “Grote verdiensten, veel complimenten voor jullie allen die namens de 55.000 inwoners deze gemeente hebben bestuurd in 11 maanden. Zie waar we staan, een mooie toekomst gewenst, het gaat jullie goed.”

Ook gemeenteraadsleden kijken terug op een goede samenwerking met Marcel Fränzel de afgelopen 11 maanden. Bekijk hun reacties terug in de video van Altena TV.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl