Druk op huurwoningmarkt in Altena neemt toe

Foto: Pixabay
5 januari 2020, 10:39
Verlopen

ALTENA - De komende tijd zal de druk op de huurwoningmarkt in Altena toenemen, doordat ook mensen van buiten de gemeente hier zoeken naar een huurhuis.

De komende vijf jaar komen er 258 huurhuizen bij in Altena. De 258 nieuwe woningen komen in ieder geval in de kernen Genderen, Andel, Werkendam, Rijswijk, Dussen, Hank, Wijk en Aalburg, Woudrichem, Veen, Almkerk en Nieuwendijk. Volgens de gemeente is er in Altena nog lang geen sprake van een ontspannen woningmarkt, maar wel is duidelijk te zien dat woningzoekenden van buiten de regio sneller deze kant op kijken. Dat komt vermoedelijk door ‘relatief korte zoektijden en een laag prijsniveau.’ Vooral Woudrichem blijkt geliefd te zijn.

Vorige maand nog reageerden meer dan 180 mensen op acht nieuwe sociale huurwoningen in Genderen. Verhuurder Woonlinie liet toen weten verrast te zijn door de animo. De wachttijd voor een sociale huurwoning is volgens corporatie Woonlinie nu drie á vier jaar. Binnenkort wordt er weer een actueel overzicht gemaakt van het aantal woningzoekenden en hun wachttijd.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl