Rijkswaterstaat maakt afspraken over aankoop grond voor A27

Foto: Archief
5 januari 2020, 10:45
Verlopen

REGIO - Rijkswaterstaat heeft met tien procent van alle eigenaren van de grond die nodig is voor de verbreding van de A27 afspraken gemaakt over de aankoop van hun land.

Voor de verbreding van de A27 tussen knooppunten Hooipolder en Houten is er grond nodig die nu nog in het bezit is van particulieren en bedrijven. De overheidsdienst start in de loop van volgend jaar al de wettelijke onteigeningsprocedure. Rijkswaterstaat wil de aannemer in 2022 laten beginnen met de verbreding van de weg. Voorbereidingen zijn al gestart.

Onafhankelijke taxateurs bepalen de hoogte van de schadeloosstelling voor particulieren en bedrijven. Bijkomende kosten, zoals verhuis- en herinrichtingskosten, maar ook bijvoorbeeld verwervingskosten van een andere woning, bedrijfsruimte en grond worden in de berekeningen meegenomen. De A27 moet in 2030 helemaal klaar zijn.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl