‘Wormenman’ Jeroen Onrust geeft een lezing op Fort Giessen

Foto: Len Bruining
11 januari 2020, 06:18
Verlopen

GIESSEN - De welbekende 30-jarige bioloog Jeroen Onrust promoveerde in 2017 in Groningen op een onderzoek naar de ecologie en het voorkomen van regenwormen in Nederlandse bodems. Het leverde hem vorig jaar de Wetenschapsprijs van de Campus Fryslân op.

In een zelfontworpen ligkar ploeterde de ‘Wormenman’ nachtenlang door het boerengrasland. Hij deed opzienbarende ontdekkingen en constateerde dat regenwormen, hoe klein dan ook, een sleutelrol spelen in het ecosysteem van grasland en een belangrijke voedselbron voor weidevogels is. Tijdens zijn lezing gaat Onrust in op deze kleine, ogenschijnlijk onzichtbare wezens die dus een essentiële functie hebben.

U bent welkom op donderdagavond 23 januari op Fort Giessen. De zaal gaat open om 19.45 uur en de lezing start om 20.00 uur. De toegang is gratis.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl