Commissaris van de Koning Wim van de Donk vertrekt

Foto: Altena TV
17 januari 2020, 17:25
Verlopen

BRABANT - Commissaris van de Koning Wim van de Donk zal na 11 jaar plaats maken voor een opvolger. Hij heeft per 1 oktober een nieuwe baan als Rector Magnificus en tevens voorzitter van het College van Bestuur van Tilburg University.

Dit heeft Van de Donk zelf op vrijdag 17 januari aan het eind van de vergadering van Provinciale Staten bekend gemaakt. Het was geen gemakkelijk besluit, maar Van de Donk geeft ook aan dat het hem goed lijkt om plaats te maken voor een opvolger. Door het besluit nu al te nemen kan een naadloze overgang gerealiseerd worden. Wanneer een opvolger gevonden is, zal Provinciale Staten van Brabant de kandidaat voorstellen bij Zijne Majesteit de Koning.

Van de Donk heeft in de afgelopen 11 jaar regelmatig een bezoek aan Altena en de voormalige gemeenten gebracht. Meest recent was hij nog in het gemeentehuis van Altena in Almkerk voor de beëdiging van burgemeester Lichtenberg. Wie zijn opvolger gaat worden, is nog niet bekend.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl