RTV Altena officieel aangewezen als lokale omroep voor Altena

Foto: RTV Altena
5 februari 2020, 12:58
Verlopen

HANK - Na het besluit van het Commissariaat voor de Media is stichting RTV Altena met terugwerkende kracht per 1 januari 2019 aangewezen als lokale omroep voor de nieuwe gemeente Altena.

Tot deze conclusie kwam het college van het Commissariaat tijdens de vergadering van dinsdag 4 februari 2020. Na de samenvoeging van de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem per 1-1-2019 waren RTV Altena en de Aalburgse Omroep Stichting beide kandidaat voor de aanstelling als lokale publieke media-instelling in de nieuwe gemeente. De mediawet bepaalt dat per gemeente slechts één lokale omroep aangesteld mag worden. De gemeenteraad van Altena stemde op 25 juni 2019 met 20 van de 30 stemmen positief voor RTV Altena. Het commissariaat volgt nu met haar besluit het gemeentelijk advies.

Het bestuur van stichting RTV Altena is erg blij en opgelucht met dit besluit. Tijd om achterover te gaan leunen, is er echter niet. Er zal gebouwd moeten gaan worden aan de verdere profilering van de omroep in de gemeente Altena. Ook kunnen de plannen voor de toekomst nu concreet vorm gaan krijgen.

De Aalburgse Omroep Stichting is in dezelfde vergadering aangewezen als nieuwe lokale omroep voor de gemeente Maasdriel. Tevens behoudt de omroep de vergunning voor de gemeente Zaltbommel.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl