Trema Kinderopvang over coronavirus

Foto: Trema Kinderopvang
2 maart 2020, 16:25
Verlopen

NIEUWENDIJK / ALTENA - Trema Kinderopvang heeft haar medewerkers en ook ouders gevraagd extra alert te zijn op ziekteverschijnselen en neemt geen extra maatregelen vanwege het coronavirus in onze regio.

Divisiemanager Ellen Nelissen laat weten: “Er is geen reden om extra maatregelen te nemen, we volgen de richtlijnen van de GGD en het RIVM. Het coronavirus roept soms wel vragen op bij ouders wat heel begrijpelijk is. Hygiëne staat bij de kinderopvang altijd al voorop en de controles zijn streng. Wanneer er reden is om toch extra maatregelen te nemen stemmen we dat af met alle betrokken partijen.”

Kinderen die niet ziek zijn mogen gewoon naar de kinderopvang. Volgens de landelijke richtlijn van het RIVM is thuishouden of weren niet nodig als kinderen geen klachten hebben. De kinderen hoeven pas thuis te blijven als zij koorts hebben met luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid) en de afgelopen twee weken in een land/regio zijn geweest bekend met verspreiding van het virus of de afgelopen twee weken contact hebben gehad met een patiënt met het coronavirus.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl