Bekersucces voor A meiden Voltena

Foto: Weeda Media
4 maart 2020, 13:48
Verlopen

WERKENDAM - Afgelopen zaterdag was er een mooi affiche in de strijd om de regiobeker: De A meiden van Voltena (18 jaar en jonger) namen het op tegen de A meiden van Sliedrecht Sport.

Beide verenigingen hadden het beste van wat ze in huis hebben van stal gehaald om deze regiokraker van de nodige spanning te voorzien. In het geval van Sliedrecht Sport betekende dat onder andere een team gevuld met ere- en topdivisionisten. Bij Voltena was dat natuurlijk niet mogelijk, zij komen niet uit in de eredivisie, maar ook hier een aantal spelers uit hun topdivisie team aan de start, aangevuld met derde divisionisten en meiden A. De afgelopen jaren was het altijd Voltena, dat Sliedrecht Sport de weg versperde naar de bekerfinales, maar resultaten uit het verleden…

Zes van de zeven voor Voltena uitkomende basisspeelsters zijn woonachtig in Werkendam, en hebben hier ook hun (beach-)volleybalopleiding genoten. Of dit voldoende zou zijn tegen het vooraf sterker geachte Sliedrecht Sport was vooraf een vraag, maar achteraf bleek het antwoord hierop een volmondig ‘ja’ te zijn. Met setstanden van 25-18; 25-17 en 25-21 liet het kwaliteitsverschil niets aan duidelijk over, Sliedrecht Sport werd uitgeschakeld en de bekerfinale is voor de meiden uit het land van Altena!

De bekerfinale, dat lijkt een mooi vooruitzicht, maar dat is het nog niet. Al jaren organiseert de Nevobo de bekerfinale tegelijk met de opening van het beachvolleybalseizoen, dit jaar op zaterdag 9 mei. Reeds jaren wordt erop aangedrongen dit anders te plannen. Onze nationale bond is baas van beide competities, en zou dit moeten kunnen regelen. Inmiddels is Voltena wederom over dit onderwerp in overleg met de bond. Er is nog geen concrete oplossing, maar de bond denkt mee en stelt zich constructief op.

Het is oprecht te hopen voor al die spelers die naast de zaal ook graag beachvolleyballen dat er een goede oplossing komt en er een waardige finale gespeeld kan worden. Het zou tevens een hele goede zaak zijn om zo zowel het zaal- als het beachvolleybal te promoten als sporten die uitstekend naast elkaar en aanvullend op elkaar kunnen bestaan.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl