Aanvullende maatregelen i.v.m. coronavirus

Foto: GGD
12 maart 2020, 16:09
Verlopen

REGIO - Tijdens een persconferentie op donderdag 12 maart zijn aanvullende maatregelen afgekondigd om het aantal besmettingen met het coronavirus (COVID-19) verder te beperken.

In Altena zijn al zeer veel evenementen afgelast. Zo gaan de acties in het kader van NLdoet niet door, worden sporthallen gesloten, kerkdiensten afgelast en heeft de maatschappelijke instelling Trema alle activiteiten stop gezet. Inmiddels is bekend dat alle evenementen of bijeenkomsten waar meer dan 100 personen bij elkaar komen ook zijn verboden. De reeds genomen maatregelen zijn doorgetrokken naar heel Nederland en verlengd tot 31 maart.

De afgelopen dagen is de druk op de zorg flink toegenomen, vooral op de Intensive Care capaciteit. Ook de GGD staat onder grote druk om alle gevallen te onderzoeken. Er is niet voldoende capaciteit om de besmettingsketens terug te lopen en te onderzoeken wat de relatie is met de bron. Waarschijnlijk zijn er dan ook meer gevallen van besmetting dan de cijfers laten zien. Scholen blijven voorlopig open. Iedereen wordt dringend verzocht bezoek aan kwetsbare mensen en ouderen te beperken. De oproep aan deze laatste groep is ook om het gebruik van openbaar vervoer te vermijden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl