Raad past werkwijze de komende periode aan

Foto: Archief
18 maart 2020, 15:28
Verlopen

ALTENA - In verband met de maatregelen in de strijd tegen corona past de gemeenteraad zijn werkzaamheden aan.

De geplande Altenarondes, Altenatafels en raadsvergaderingen gaan tot en met 30 april niet door. Met ingang van 31 maart vergadert de raad alleen indien een onderwerp dat vereist wekelijks op dinsdagavond in aangepaste vorm met 7 raadsleden (1 per fractie). Deze vergaderingen vinden plaats in het gemeentehuis en beginnen om 19.30 uur en worden gepubliceerd op altena.raadsinformatie.nl.

De vergaderingen zijn zonder publiek, maar wel te volgen via de livestream op altena.raadsinformatie.nl. Het gebruikelijke concept van beeldvorming, debat, besluit wordt doorlopen in een compacte vorm. Daadwerkelijke besluitvorming vindt alleen plaats over urgente onderwerpen. Met eventuele insprekers wordt een afspraak gemaakt over de wijze van inspreken (bijvoorbeeld schriftelijk, chat of video). Naast de vergaderingen blijven de raadsleden de mogelijkheid gebruiken om schriftelijke vragen te stellen aan het college en zijn de raadsleden telefonisch en online bereikbaar voor inwoners en organisaties. Kijk voor de meest actuele planning op altena.raadsinformatie.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl