Nieuw subsidiebeleid in de maak in de gemeente Altena

Foto: Archief
26 maart 2020, 18:53
Verlopen

ALTENA - Alle verenigingen die subsidie krijgen, ontvangen van de gemeente Altena een brief met de voorgenomen beëindiging van hun subsidie. Dit heeft alles te maken met het nieuwe subsidiebeleid dat in de maak is en in 2021 ingaat.

Op dit moment gelden nog verschillende subsidieregelingen vanuit de voormalige gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Het nieuwe beleid moet zorgen voor eenduidigheid en een eerlijke verdeling. Uitgangspunt is dat het totale subsidiebedrag hetzelfde blijft. Op dit moment zijn er 38 subsidieregelingen en verordeningen. Dit aantal wordt teruggebracht naar vier.

Mede op basis van de input in oktober heeft de gemeenteraad in december vorig jaar de kaders vastgesteld. Deze kaders vormen de basis voor de nieuwe subsidieregelingen waar de gemeente op dit moment aan werkt. In april stond er weer een bijeenkomst op de planning voor clubs en verenigingen. Vanwege de coronacrisis is dat nu niet mogelijk en wordt er nagedacht over een alternatief, laat de gemeente Altena weten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl