41 personen besmet met coronavirus in Altena

Foto: RIVM
28 maart 2020, 15:10
Verlopen

ALTENA - Op basis van de laatst bekende cijfers van zaterdag 28 maart zijn 41 inwoners van de gemeente Altena positief getest op het coronavirus.

Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger, omdat niet alle mensen met ziekteverschijnselen worden getest. De provincie met de meest positief geteste personen is nog steeds Noord-Brabant met 2748 personen. Wel daalt het aantal nieuwe ziekenhuisopnames in onze provincie. Landelijk zijn er 9762 mensen met het virus besmet.

Het aantal gemelde nieuwe ziekenhuisopnames en intensive care-opnames lijkt wat minder snel toe te nemen. Als deze lijn zich doorzet, kan over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen (afstand houden, sociaal contact beperken, handen wassen) werken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl