Altena kan ook op knuffelberenjacht in de regio

Foto: Redactie
28 maart 2020, 20:24
Verlopen

WERKENDAM/ALTENA - Het is u misschien al opgevallen, op veel plaatsen in Altena verschijnen knuffelberen voor de ramen. Ze staan daar omdat ze mee doen aan de berenjacht.

De berenjacht is een initiatief overgewaaid uit landen zoals Australië, Frankrijk en België. Het doel is om ouders, die lang binnen zitten met hun kinderen vanwege het coronavirus, een activiteit te bieden in de buitenlucht. Ook in Altena doet men volop mee. Zo wordt de actie ondersteund door de Limonadebrigade uit Werkendam. Ilse Rijke van de Limonadebrigade Werkendam legt uit: “Ouders kunnen een afstreepkaart printen, hierop kunnen de kinderen afstrepen als ze een knuffelbeer gezien hebben.” Maar volgens Rijke is het meer dan dat: “Oudere mensen zitten nu veel binnen en hoe leuk is het dat kinderen voorbijkomen en dat ze even contact hebben via het raam.”

Het is natuurlijk wel belangrijk dat iedereen zich aan de voorschriften van de overheid houdt. Zo sturen de initiatiefnemers erop aan de berenjacht alleen met het eigen gezin te doen. Ook het houden van 1,5 meter afstand is belangrijk op straat. Mensen die interesse hebben kunnen via de Facebookpagina van ‘Berenjacht Altena’ meer informatie inwinnen, ook over hoe men een beer kan verkrijgen om voor het raam te zetten. 

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl