Marianne Vos Wielerfestival pas in 2021

Foto: Fietssport.nl
28 maart 2020, 10:47
Verlopen

WIJK EN AALBURG - Alle voorbereidingen ten spijt heeft de organisatie van het Marianne Vos Wielerfestival moeten beslissen om de 7e editie van het Marianne Vos Wielerfestival geen doorgang te laten vinden.

De toertocht zou dit jaar gehouden worden op zaterdag 16 mei in Wijk en Aalburg maar zal worden verplaatst naar 2021. Voorzitter Esther Vroegh: “We hebben lang getwijfeld maar de regering is helder geweest. Het is wel met pijn in het hart omdat we dit jaar veel energie hebben gestoken in de samenwerking met de vijf grootste Helden toertochten van Brabant en leuke acties hadden opgezet om nog meer mensen op de fiets te krijgen. Uiteindelijk heeft deze verbinding ertoe geleid dat we officiële side events van de Vuelta Holanda zijn geworden en had deze zevende editie nog feestelijker moeten worden. We hebben de afgelopen jaren samen met Brabant Sport en Uniek Sporten veel geïnvesteerd in de participatie van mensen met een beperking en de kidsclinic. Ook deze evenementen zullen op 16 mei geen doorgang vinden evenals de al eerder afgelaste clinic ‘In ’t Wiel van…’ met Erik Dekker en Marianne Vos.”

Inschrijfgeld retour

Op de voorinschrijvingslijst van de Marianne Vos toertocht stonden half maart al zo’n 175 voorinschrijvingen. De organisatie van het Marianne Vos Wielerfestival zal het inschrijfgeld dat de voorinschrijvers al hebben betaald restitueren. Degenen die voor minimaal drie Helden tochten hebben ingeschreven, behouden hun startbewijs voor de toeredities van La Vuelta Holanda op 8 en 9 augustus 2020.

Op naar 2021

De organisatie dankt alle reeds aangemelde vrijwilligers, sponsoren en andere stakeholders zoals de divers betrokken buurtcoaches en zorginstellingen voor hun begrip en betrokkenheid. “Laten we hopen dat deze roerige tijden snel achter ons komen te liggen en we elkaar weer snel op of naast de fiets mogen ontmoeten.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl