Afsluiting luiden van kerkklokken voor ‘Hoop en troost’

Foto: Archief
29 april 2020, 17:00
Verlopen

ALTENA - In Nederland, maar zeker ook in Altena, zal op dinsdag 5 mei om 12.00 uur een kwartier de klokken van de kerken luiden tijdens de 'Hoop en troost' dag van gebed. Op deze dag sluit dan de actie.

In het kader van het coronavirus heeft de Raad van Kerken besloten om op de woensdagavonden sinds 18 maart, om 19.00 uur de ‘Klokken van Hoop en troost’ een kwartier te laten luiden. Het doel is dat de kerken mensen met elkaar verbinden om over de grenzen van sociaal isolement heen te komen in deze moeilijke tijd.

Het is tevens een oproep tot gebed en andere vormen van steun voor alle zieken en voor wie zich inzetten voor de gezondheid en veiligheid van medemensen. Op dinsdag 5 mei om 12.00 uur zullen de klokken nog een kwartier luiden, als afsluiting van de actie.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl