Overzicht afgelaste activiteiten Altena en corona regels

Foto: RIVM
1 mei 2020, 16:00
Verlopen

ALTENA - In verband met het advies van het RIVM en de Veiligheidsregio om sociale contacten tot een minimum te beperken tot en met 1 september worden veel activiteiten afgelast in de regio. Dit ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus.

Ook zijn er maatschappelijke organisaties die ontmoetingsruimten sluiten of bijvoorbeeld kerkdiensten geen doorgang laten vinden. Ook de gemeente Altena kiest er voor de openbare bijeenkomsten niet door te laten gaan. Dit overzicht zal regelmatig worden bijgewerkt. Heeft u uw activiteit ook geannuleerd of verplaatst en wenst u deze in dit overzicht om uw publiek te informeren? Laat ons dit weten via redactie@radioafm.nl (Onder voorbehoud van wijzigingen).

Laatste update op 1 mei 2020 om 21.40 uur:

Overheden kunnen ten alle tijden regelgeving wijzigen of op schalen. Neem elk advies van overheden en het RIVM serieus.

DRINGEND VERZOEK OM ADVIES OP TE VOLGEN:
– Heb zo min mogelijk sociaal contact en blijf zo veel als mogelijk thuis.  Indien mogelijk ook thuis werken.
– Verboden om verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen voor ouderen, te bezoeken. Deuren zijn immers op slot.
– Hou minimaal 1.50 m. afstand. Dit geldt ook bij het uitlaten van uw hond of boodschappen doen en liefst alleen.
– Geen samenscholing.
   Dus ook geen verjaardagen en andere feestjes vieren.
– Ook bij buiten spelen (kinderen) en/of wandelen.
– Handen regelmatig wassen of met alcoholgel en niet aan je gezicht komen. Papieren zakdoek gebruiken en wegwerpen.
– Wijs elkaar hier ook op, als het anders gaat dan bedoeld.
– Bij hoesten en / of koorts, en meer klachten medisch advies inwinnen en niet bij andere personen komen, en thuis blijven.-Supermarkten hebben ook aangepaste regels. Houd hier rekening mee.
-Ook in de weekeinde thuis blijven, geen parken, stranden, bossen etc. bezoeken.
-Een ommetje in eigen buurt, niet meer dan 3 personen en 1.50 m. afstand houden.

53e Jaarmarkt Giessen 2020
Jaarmarkt Giessen van donderdag 10 tot en met zaterdag 12 september 2020 gaat volledig niet door. Het betreft de markt, kermis, hardlopen, wielrennen, etc.

14e Wandelvierdaagse Giessen
De 14e wandelvierdaagse in Giessen van dinsdag 12 t/m vrijdag 15 mei 2020 gaat niet door.

Nationale Molendag 2020
De Hollandsche Molen en het Gilde van Vrijwillige Molenaars hebben besloten de Nationale Molendag die op 9 en 10 mei zou plaatsvinden, af te gelasten. Het evenement wordt ook niet verplaatst naar een later moment in het jaar. Op 12 en 13 september vindt namelijk al Open Monumentendag plaats. Men roept alle molens op om daaraan mee te doen, uiteraard mits de overheidsrestricties dan zijn opgeheven.

Jaarlijkse Truckersdag van Stichting Sport en Spel uit Andel
35e Truckersdag op zaterdag 21 juni gaat niet door.

Bijbel Open Avonden in MFA Vlechtwerk in Werkendam
Het Bijbelopen comité heeft moeten besluiten de komende Bijbel Open Avonden in MFA Vlechtwerk in Werkendam te annuleren. Ook de jubileumdag op 16 mei vervalt. Kijk voor meer informatie op www.bijbelopenwerkendam.nl.

Huisartspraktijken zijn deels gesloten – Regio
Altijd eerst bellen. U mag niet zomaar naar binnen lopen.

Oranjeverenigingen in Altena – rond 4 en 5 mei
Alle activiteiten afgelast in de volgende dorpen voor zo ver bekend: Almkerk, Andel, Veen, Giessen – Rijswijk, Wijk en Aalburg.

Woudrichem
Vis bakken en jaarmarkt op 21 tot 23 mei zijn afgelast.

Havendagen – Werkendam
De havendagen van 3 en 4 juli 2020: verzet naar 2021.

Ontmoetingscentrum ‘de Hoofdzaak’
Tot nader orde gaan de bijeenkomsten van de Hoofdzaak in het atrium van Wijkestein in Wijk en Aalburg niet door. Zodra dit weer mogelijk is, za de organisatie dit bekend maken.

Buurtbuslijnen – 221, 223, 227, 228, 229, 233 en 234
De buurtbuslijnen 221, 223, 227, 228, 229, 233 en 234 rijden voorlopig niet meer in de gemeente Altena. Bij de buslijnen die nog wel rijden dient u achterin in te stappen.

Activiteiten Slot Loevestein geannuleerd en kasteel dicht – Poederoijen
Tot en met 1 september zullen alle geplande activiteiten geen doorgang vinden. Ook is het kasteel volledig gesloten voor bezoekers. Ook de grote nabij gelegen parkeerplaats is gesloten voor (recreatie) verkeer. De toegangsweg vanaf de N322 is tevens ook afgesloten voor verkeer.

Hervormde kerk – Giessen
De diensten op zondagen tot en met 1 september om 9.30 en 18.00 uur gaan niet door.

Hervormde en Gereformeerde kerk – Rijswijk
De diensten op zondagen tot en met 1 september om 9.30 en 18.00 uur gaan niet door.

Hervormde Kerk – Woudrichem
Tot in elk geval 1 september zijn er geen erediensten. Dit geldt ook voor de avonddiensten, hoewel die gewoonlijk dat aantal niet halen, aangezien te verwachten is dat ze anders vele ‘morgendienst-bezoekers’ zouden gaan trekken.

Christelijk Mannenkoor Altena
Ook het dagelijks bestuur van Christelijk mannenkoor Altena heeft besloten tot en met 1 september geen repetities te houden in Uitwijk.

Straal als een Aelse – Andel
Het evenement als een van de onderdelen van de viering van het 100-jarig bestaan van OV Juliana zal worden verplaatst naar een later tijdstip.

Voorstellingen Poppodium Xinix – Nieuwendijk
Reeds gekochte kaarten blijven geldig of u kunt uw geld terug krijgen.

Bingo en Bakfestijn Teratina – Eethen
Mogelijk een nieuwe datum na 1 juni.

Fluistertochten Biesbosch MuseumEiland – Werkendam
Het Biesbosch MuseumEiland heeft In overleg met Biesbosch Fluistertours besloten alle rondvaarten door de Biesbosch vanaf het museum tot en met 1 juni af te gelasten. De komende weken wordt op basis van de ontwikkelingen bekeken of, en zo ja vanaf wanneer, de rondvaarten hervat worden.

Evenementen Golfpark Almkreek – Almkerk
Het Golfpark schrapt alle evenementen tot en met 1 juni. Het betreft de Pub Quiz, de Italiaanse avond en het evenement Business meets Golf.  Alle evenementen vinden op een nader te bepalen datum alsnog plaats, onder voorbehoud.

Trainingen Altena Road Runners afgelast – Giessen
De Altena Road Runners hebben tot nader bericht alle trainingen afgelast. Hierbij volgen zij het advies van de Atletiekunie.

Tweedehands boekenverkoop Zorgplein Maaswaarden – Wijk en Aalburg
Uit voorzorg is de tweedehands boekenverkoop van maart verplaatst na 1 juni, onder voorbehoud. 

Vrijdag en zaterdag De Soos gesloten – Almkerk
Men gaat per week kijken wat dit betekent voor de komende openingsavonden. De artiesten die reeds zijn geboekt worden verplaatst naar een nader te bepalen datum.

Stichting Stulpke de Tussenstap – Nieuwendijk
Door de te nemen maatregelen zal de tuin nu geen grondige opfrisbeurt krijgen. Deze zal later plaats vinden. Een nieuwe datum zal later bekend gemaakt worden.

Tennisvereniging de Hei – Nieuwendijk 
Er is alsnog besloten alle activiteiten te annuleren.

Dorpshuis Tavenu – Nieuwendijk
Alle activiteiten in Dorpshuis Tavenu en Sporthal de Iris worden geschorst tot en met maandag 1 juni.

Bedrijvenkring Altena – Altena
Er zal spoedig een nieuwe datum worden gepland.

Activiteiten Uivernest – Hank
Alle activiteiten worden opgeschort.

Iraans Buffet HartenJager – Giessen
Mogelijk een nieuwe datum na 1 juni, zal bekend gemaakt worden.

Scouting Loevestein – Woudrichem
De Scouting Nederland heeft haar advies aangescherpt wat betreft de op komsten van onze Scoutinggroep in relatie tot het coronavirus. Scouting Nederland adviseert alle Scoutinggroepen in Noord-Brabant om de op komsten en kampen dit weekend niet door te laten gaan.

Alle activiteiten Trema Welzijn – Altena
Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen van het coronavirus in Noord-Brabant, volgt Stichting Trema Welzijn de landelijk geldende richtlijnen en heeft besloten om alle activiteiten/ bijeenkomsten te annuleren voor deze én volgende week.

Amateurvoetbal – Altena
Seizoen 2019-2020 is volledig voorbij. Het volgend seizoen 2020-2021 in september 2020 start iedereen in de zelfde klasse, als bij de start van het huidige seizoen.  Onder voorbehoud van de corona maatregelen.

Trainingen en wedstrijden SKV – Sleeuwijk
De KNKV heeft besloten dat alle wedstrijden van teams die uitkomen voor een Noord-Brabantse vereniging zijn afgelast. Ook de trainingen gaan niet door, tot nader order.

Trainingen en wedstrijden ACKC
De KNKV heeft besloten dat alle wedstrijden van teams die uitkomen voor een Noord-Brabantse vereniging zijn afgelast. Ook de trainingen gaan niet door, tot nader order.

Voorstelling ’t Hanks Genoegen
De nieuwe speeldata zijn vrijdag 19 en zaterdag 20 juni. Reeds gekochte kaarten blijven geldig. Op zaterdag 23 mei tussen 14.00 en 15.30 uur kunnen mensen deze eventueel ruilen of retourneren. De toneelvereniging roept verder op om de Facebook-pagina in de gaten te houden.

Kerken
De kerkenraad van de Ontmoetingskerk in Sleeuwijk heeft besloten dat de diensten tot 1 juni niet doorgaan. “We vinden dat we in deze situatie niet het risico moeten nemen een grote groep met onder andere kwetsbare ouderen samen te brengen, met de mogelijke grote gevolgen als er besmetting plaatsvindt”, aldus scriba Bart Verhoeven.

Bibliotheek CultuurPuntAltena – Altena
Alle activiteiten worden gecanceld tot en met 1 juni. Dat geldt ook voor de inloopactiviteiten in de Werf.

Sportcomplex De Jager – Giessen
Er zijn ook diverse activiteiten die in de HartenJager door andere partijen (theater, sport en diverse buffetten) worden georganiseerd. Hier voor geldt dat de betreffende medewerkers hierin zelf keuzes zullen maken. De sporthal blijft tot dusver nog wel gewoon open voor de scholen en sportverenigingen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl