Bloemen gelegd op graf van Biesboschcrossers

Foto: Facebookpagina 4 mei Comité Werkendam
5 mei 2020, 09:25
Verlopen

WERKENDAM - In Werkendam zijn maandagochtend bloemen gelegd op het graf van de Biesboschcrossers en bij de andere oorlogsgraven op het kerkhof aan het Laantje in Werkendam. Dat gebeurde door de leden van het 4 mei comité en burgemeester Egbert Lichtenberg.

Normaal worden de bloemen gelegd door de mensen die een graf hebben geadopteerd, maar vanwege de coronacrisis was dat dit jaar niet mogelijk. Wel bezochten drie neven van luitenant Richard Shepperson Bate dit jaar zijn graf, omdat het 75 jaar geleden is dat hij sneuvelde.

De Zuid-Afrikaanse militair raakte 16 februari 1945 gewond bij de strijd om Capelse veer en overleed in het noodhospitaal in Werkendam aan zijn verwondingen. De neven plakten een foto van hem op zijn graf om hun oom een gezicht te geven als één van de vele slachtoffers die vielen in het gevecht om de vrijheid.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl