Permanent negatief zwemadvies voor Put aan de Omloop

Foto: Facebookpagina gemeente Altena
9 mei 2020, 06:19
Verlopen

UPPEL - De Put aan de Omloop in Uppel is niet meer geschikt is om in te zwemmen. De slechte kwaliteit van het water kan de gezondheid van de zwemmers in gevaar brengen.

Met ingang van het zwemseizoen 2020 geldt er daarom een permanent negatief zwemadvies voor deze locatie. Voor veilige zwemwaterlocaties in de buurt van de Put aan de Omloop, kunt u kijken op www.zwemwater.nl. Eerder werd bekend dat de gemeente Altena onderzoek gaat verrichten bij de strandjes aan de Afgedamde Maas bij Andel, Rijswijk en de Wijkse Bol in Wijk en Aalburg. Mogelijk worden de strandjes aangewezen als officiële zwemlocaties.

De gemeente wil het komende zwemseizoen een beeld krijgen van het aantal bezoekers van de strandjes. Ook worden monsters genomen om de kwaliteit van het water te meten. In het najaar presenteert de gemeente de onderzoeksresultaten aan Omgevingsdienst en Rijkswaterstaat. De provincie neemt dan eind van dit jaar een besluit.

In het radioprogramma A-Magazine van 02-05-2020 sprak presentator Michel Pruijmboom met wethouder Matthijs van Oosten hierover:

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl