Monumenten voor Merwedegijzelaars in oktober onthuld

Foto: Archief
31 mei 2020, 12:02
Verlopen

REGIO - De drie monumenten ter nagedachtenis aan de Merwedegijzelaars worden zaterdag 3 oktober onthuld in Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en Werkendam.

De onthulling zou op 16 mei hebben plaatsgevonden, maar vanwege de coronamaatregelen moest die worden uitgesteld. Tijdens de Merwederazzia op 16 mei 1944 werden bijna zeshonderd jonge mannen in Sliedrecht, Giessendam, Hardinxveld en Werkendam opgepakt en naar kamp Amersfoort afgevoerd.

Anja van der Starre uit Sliedrecht, dochter van een van de Merwijdegijzelaars, zette zich jarenlang in voor het oprichten van een monument. Beeldhouwer Richard van der Koppel uit Genderen kreeg in februari te horen dat zijn ontwerp was uitgekozen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl