Raadsleden krijgen eerste kaderbrief onder ogen

Foto: Archief
31 mei 2020, 12:00
Verlopen

ALTENA - De gemeenteraad van Altena staat voor de keuze hoe de tekorten uit de eerste kaderbrief moeten worden weggewerkt.

Voor 2020 stevent Altena af op een tekort van bijna 2,7 miljoen euro en volgend jaar moet zelfs een gat van zo’n 4 miljoen euro gedicht worden. Wethouder Hans Tanis benadrukt dat het vooralsnog om een eerste kaderbrief gaat dat aan de gemeenteraad gepresenteerd is.

De gemeente Altena gaat niet ontkomen aan bezuinigingen. De komende tijd moet duidelijker worden hoe Altena er precies voor staat. Duidelijke conclusies kunnen nu dus nog niet worden getrokken, ook al omdat de gemeente zelf geen invloed heeft op een aantal zaken die op haar af gaan komen. Zo is bijvoorbeeld nog niet duidelijk hoeveel geld de gemeente van het Rijk ontvangt en wat de financiële gevolgen van de coronacrisis zijn.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl