Motie Progressief Altena huisvesting arbeidsmigranten aangenomen

Foto: Archief
10 juni 2020, 17:39
Verlopen

ALMKERK - De gemeente Altena gaat de bestaande huisvesting van arbeidsmigranten inventariseren. De gemeenteraad nam daartoe dinsdag een motie aan van Progressief Altena.

In de gemeente Altena was het tot voor kort mogelijk om, zonder tussenkomst van de gemeente een eengezinswoning te ‘verkameren’. In de praktijk was dit voor uitzendbureaus en huisjesmelkers een bijzonder lucratieve manier om arbeidsmigranten te huisvesten. Progressief Altena wil dat de gemeente Altena in kaart brengt waar en hoeveel arbeidsmigranten in Altena wonen en onder welke omstandigheden. Mogelijke problemen die bij de inventarisatie aan het licht komen kunnen dan worden opgelost.

Vorige week spraken omwonenden van een woning met arbeidsmigranten aan de Kievitstraat in Hank nog hun onvrede uit. Eerder waren er problemen met arbeidsmigranten in een pand aan de Nieuwstraat in Rijswijk. Wethouder Matthijs van Oosten benadrukte dat het lijkt alsof de gemeente niets doet aan overlast, maar dergelijke klachten worden opgepakt als alle andere meldingen van overlast, desnoods met buurtbemiddeling.

Met het vaststellen van de beleidsregels Huisvesting Arbeidsmigranten is het voor toekomstige situaties niet meer mogelijk om (zonder vergunning van de gemeente) woningen te op te splitsen om daar vervolgens tot acht volwassenen in te huisvesten. Het vaststellen van nieuw beleid op de huisvesting van arbeidsmigranten was een belangrijke stap, waar Progressief Altena ook van harte haar handtekening onder zet.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl