Arbeidsmigranten in Altena: ‘Hoe nu verder?’

Foto: Altena TV
18 juni 2020, 09:06
Verlopen

ALTENA - Middels een motie vroeg raadslid Christian Alderliesten van Progressief Altena het college van de gemeente Altena naar de huidige stand van zaken omtrent het huisvesten van arbeidsmigranten en het in kaart brengen van de actuele situatie.

Veel inwoners van de gemeente Altena ervaren overlast van arbeidsmigranten die in de kernen van Altena zijn gevestigd. Raadslid Alderliesten stelt dat huisjesmelkers momenteel veel geld opstrijken ten koste van de inwoners. Er is overlast, een nieuw beleid is aangenomen en verantwoordelijk wethouder van Oosten vraagt zich af of het in kaart brengen van de huidige situatie wel een realistisch beeld geeft. “Het is een momentopname en neemt niet per definitie de overlast weg”, aldus van Oosten.

De vraag is niet hoe maar waar de mensen, al dan niet tijdelijk, gehuisvest kunnen worden. De arbeidsmigranten zijn nodig en moeten dan ook op fatsoenlijke wijze kunnen wonen. Alderliesten: “Niet in de badkamer, maar in goede voorzieningen aan de rand van de kernen bijvoorbeeld.” De gemeente Altena zal optreden en handhaven waar nodig. De daadwerkelijke uitvoering van het nieuwe beleid staat niet stil volgens wethouder van Oosten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl