Sportkantines weer open per 1 juli

Foto: GRC'14
18 juni 2020, 09:38
Verlopen

ALTENA - De sportkantines kunnen waarschijnlijk, mits de controle rond het coronavirus gehandhaafd blijft, per 1 juli weer open. Dat heeft minister-president Mark Rutte woensdagavond bekend gemaakt.

Aankomende week zal meer duidelijkheid volgen over deze versoepeling van de maatregelen. Deze zouden aanvankelijk tot 1 september van kracht zijn. Sportkantines zijn voor veel sportvereniging een grote bron van inkomsten. Of deze versoepeling definitief door kan gaan wordt in de laatste week van juni definitief bekrachtigd.

Ter voorbereiding op een eventuele openstelling van de binnensport per 1 juli 2020 heeft Vereniging Sport en Gemeenten samen met NOC*NSF het Protocol verantwoord sporten aangepast. Hoe dit er in de praktijk uit zal moeten zien is nog niet bekend.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl