Sluipverkeer A27 wordt aangepakt

Foto: Redactie
9 juli 2020, 14:39
Verlopen

ALTENA - Inwoners aanwonend aan sluiproutes van verkeer van de A27 en de gemeente Altena zijn gezamenlijk tot oplossingsrichtingen gekomen om overlast van sluipverkeer tegen te gaan.

Op basis van verschillende gesprekken met inwoners en concrete voorstellen voor maatregelen heeft de gemeente een aanpak gemaakt. Dit bestaat uit het weren en ontmoedigen van sluipverkeer op plekken waar dit tot de grootste overlast en gevaarlijke situaties leidt. Omdat sluipverkeer niet tegen te gaan is, wordt op andere plekken het sluipverkeer richting bepaalde routes geleid. Ook op die routes neemt de gemeente maatregelen om overlast van sluipverkeer te beperken.

Om overlast van sluipverkeer tegen te gaan zet de gemeente in op handhaving door aanwezigheid van politie en BOA op de sluiproutes. Ook komt er later dit jaar een bewustwordingscampagne op de sluiproutes om mensen bewust te maken dat sluipverkeer tot overlast leidt en hoe dat te beperken is.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl