Directieleden Gyron Crew BV 16 maanden cel

Foto: Archief
17 juli 2020, 12:10
Verlopen

WERKENDAM - Donderdag 16 juli zijn twee directieleden van het Werkendamse uitzendbureau Gyron Crew BV in hoger beroep schuldig bevonden aan mensensmokkel, valsheid in geschrifte en het deelnemen aan een criminele organisatie.

Het gerechtshof in Den Haag legde de 64-jarige R.L. en de 48 jarige A.K. beide een celstraf op van 16 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Voor de rechtbank in Dordrecht kregen beide directieleden eerder 15 maanden cel opgelegd. De 43-jarige manager A.G. kreeg nu een werkstraf van 62 uur opgelegd. Eerder was dit 180 uur.

In 2012 vond een inval van onder andere de politie plaats bij Gyron Crew B.V. waar toen zo’n tweehonderd Filipijnse arbeiders werkzaam waren op binnenvaartschepen in Nederland. In de arbeidsovereenkomsten stond dat matrozen het minimumloon zouden verdienen, maar in de praktijk werden zij onderbetaald, volgens het gerechtshof. Mensenhandel door Gyron Cruw acht het hof niet bewezen, al was er volgens het gerechtshof wel sprake van ‘slecht werkgeverschap’.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl