Ook zorgen om 5G onder enkele inwoners in Altena

Foto: petities.nl
21 juli 2020, 16:49
Verlopen

ALTENA - Met een ingezonden brief aan het college van de gemeente Altena, welke is ondertekend door meerdere inwoners uit Altena, stellen zij grote vraagtekens bij de uitrol van het 5G netwerk en het 'Internet of Things' (IoT).

Ze vragen zich of het college en dan voornamelijk de wethouders Tanis, Van Vugt en beoogd wethouder Sheikkarim zich weleens goed verdiept hebben in de nieuwe technieken van 5G en het IoT. Men stelt dat de gemeente Altena nog genoeg keuzes te maken heeft terwijl men misschien denkt dat dit niet zo is. Volgens de briefschrijvers is de invoer van 5G en het IoT ongewenst. Zij sluiten zich aan bij dringende oproepen van diverse wetenschappers geen 5G uit te rollen voordat de gezondheidseffecten t/m 4G goed in kaart zijn gebracht. Het opzetten van een (actie)comité op lokaal niveau is niet uit te sluiten.

“De uitrol zou schadelijk zijn door gepulseerde onnatuurlijke elektro magnetische velden en desastreus zijn voor de volksgezondheid. Er wordt verwezen naar een petitie die landelijk is aangeboden en bijna 30.000 handtekeningen telt.” Ook roept men op twee onafhankelijke wetenschappers te horen die waarschuwen over de risico’s en bij de inschatting verouderde informatie is gebruikt tot nu toe.

“Lokaal zal men een keuze moeten maken voor de industrie of voor de mensen die, hoe hip het ook wordt voorgeschoteld, nu al verdrinken in hun smartphone en voor het overgrote deel totaal geen behoefte hebben aan een nieuw verstikkend ongezond netwerk. Wat eveneens om meerdere extra zendmasten per straat vraagt en welke 100% belastend zullen zijn voor de gezondheid. De grote verzekeringsmaatschappijen hebben zich gedistantieerd van schade door elektro magnetische velden. Het zijn bijzondere tijden en het ligt in handen van lokale politici om de eerlijke info te durven zien.”

Volgens de website van een telecomaanbieder zou er in de gemeente Altena al dekking zijn middels het 5G netwerk. Iets wat de briefschrijvers verbaasd. Het oprichten van een (actie)comité is volgens de briefschrijvers niet ondenkbaar. Men verwacht dat het college deze stof tot zich neemt en ook zijn alle gemeenteraadsleden geïnformeerd. De brief(klik hier) is ondertekend door 13 inwoners uit Altena.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl