Bezorgde burgers in de bres voor bevers

Foto: Danielle McIntosh
28 juli 2020, 12:04
Verlopen

REGIO - Bezorgde burgers uit het rivierengebied zijn een online petitie gestart om Waterschap Rivierenland op te roepen geen bevers te doden. Volgens een nieuw protocol van het waterschap is dat in uiterst geval een optie om met zogenoemde 'probleembevers' om te gaan.

“De bever is een van de mooiste en grootste zoogdieren in Nederland, maar ook een hele kwetsbare soort”, vertelt initiatiefnemer Daniëlle uit Tiel. “Het is niet voor niets een beschermde diersoort in heel Europa. Het is onbegrijpelijk dat Waterschap Rivierenland deze dieren wil laten afschieten.”

De bezorgde burgers beseffen zich dat bevers soms dicht bij dijken leven en dat dat niet zonder risico’s is. “Maar er zijn andere oplossingen zoals schade herstellen of dijken onaantrekkelijk maken”, legt Daniëlle uit. “In Noord-Brabant bestaat ook zo’n protocol, maar daar is doden geen onderdeel van de oplossing, men kiest ervoor om bevers te verhuizen.”

De petitie wordt na de zomer aangeboden aan het waterschap. Ondertekenen kan tot 17 augustus via https://petities.nl/petitions/stop-het-afschieten-van-bevers

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl