Klimaatdiscussie Altena nog lang niet ten einde

Foto: FB: Altena Klimaat van Tafel
29 juli 2020, 20:00
Verlopen

ALTENA - Verenigde tegenstanders van het klimaatbeleid in de groep 'Altena klimaat van Tafel' starten een petitie en de aanleg van een zonnepark in Nieuwendijk door PowerField lijkt niet bezwaarlijk zo blijkt uit eerder onderzoek.

Met de petitie, die via de social media kanalen van de groep inwoners beschikbaar komt, zal de strijd om een halt toe te roepen aan het plaatsen van windmolens en zonnecollectoren een vervolg krijgen. De gemeente Altena wil juist vaart zetten in de slag rondom verduurzaming met bijvoorbeeld de aanleg van een kleinschalig zonnepark in Nieuwendijk en ook Waterschap Rivierland kiest voor het indelen van eigen terrein voor grotere zonneparken.

In de hele klimaatdiscussie botsten eerder al de raadsleden Christian Alderliesten (Progressief Altena) en Anne Duizer (ChristenUnie) omtrent het aanleggen van een kleinschalig zonnepark door het bedrijf PowerField. Ook het Provinciale Statenlid Hermen Vreugdenhil (CU-SGP) mengt zich in deze discussie. Het opofferen van landbouwgrond is volgens hem niet de meest gewenste situatie. Tevens werd aangehaald dat het bedrijf PowerField, betrokken bij de aanleg van het beoogde zonnepark in Nieuwendijk, niet de juiste of zelfs ‘enkel rendement’ als oogpunt te hebben.

In 2017 is reeds een onderzoek gestart naar de motivatie en betrouwbaarheid van deze initiatiefnemer door de voormalige gemeente Werkendam als onderdeel van de vergunningsaanvraag voor de aanleg van dit zonnepark. Een woordvoerder van de gemeente Altena laat weten destijds geen onregelmatigheden te hebben aangetroffen bij dit bedrijf vanuit een Bibob onderzoek. De inhoud van het onderzoek bevat veel gegevens over het bedrijf welke verder niet openbaar gemaakt kunnen worden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl