Buschauffeur voor de rechter

Foto: Archief
30 juli 2020, 16:49
Verlopen

WERKENDAM - Woensdag 29 juli stond een uit Breda afkomstige 63-jarige buschauffeur voor de rechtbank in verband met het veroorzaken van een dodelijk ongeluk op de Tol in Werkendam.

De chauffeur veroorzaakte op 24 februari 2019 een ongeluk waarbij een 73-jarige vrouw zodanig gewond raakte dat zij na enkele weken na het ongeval overleed aan haar verwondingen. De vrouw kwam op de fiets van rechts aanrijden op het moment dat de chauffeur wegreed bij de bushalte. De fietser had voorrang, maar de chauffeur merkte haar niet op.

Volgens getuigen trok de man wel erg hard op en uit de verkeersongevallenanalyse blijkt dat de man 17 kilometer per uur reed. In de visie van het Openbaar Ministerie had hij veel voorzichtiger moeten zijn. Het OM eist een taakstraf van 240 uur en een rijverbod van een jaar. De rechter doet 12 augustus uitspraak.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl