Vanaf 6 augustus gaat hitteplan in werking

Foto: RIVM
5 augustus 2020, 18:19
Verlopen

REGIO - Voor diverse groepen kwetsbare mensen brengt het hete weer van de komende dagen risico’s met zich mee. Daarom activeert het RIVM sinds 6 augustus 2020 het Nationaal Hitteplan. Ook geldt er een smogwaarschuwing.

Het Nationaal Hitteplan is in feite een waarschuwing voor hitte en de risico’s die dit met zich mee kan brengen en een oproep om extra op elkaar te letten. Het hitteplan is vooral bedoeld voor mensen met een kwetsbare gezondheid, zoals ouderen, baby’s, chronisch zieken, mensen met overgewicht, mensen in verzorgingshuizen en mensen in een sociaal isolement. Deze mensen moeten alert zijn op uitdroging en oververhitting.

Smog door ozon ontstaat bij ophoping van luchtvervuiling op zonnige dagen. Het RIVM, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, adviseert mensen die gevoelig zijn voor smog om binnen te blijven en om zware lichamelijke inspanning te beperken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl