Afsluiting Merwedebrug in de A27 vanwege hitte

Foto: Archief
7 augustus 2020, 11:51
Verlopen

WERKENDAM/GORINCHEM - In de avond en nacht van vrijdag 7 augustus op zaterdag 8 augustus 2020 is de Merwedebrug in de A27 in beide richtingen afgesloten voor werkzaamheden vanwege de hitte.

Rijkswaterstaat kort het beweegbare deel van de brug met een ruime centimeter in, zodat deze bij uitzetting door de warmte niet klem komt te zitten. Dit wordt preventief gedaan als aanvullende maatregel naast het koelen van de brug om schade aan de brug te voorkomen. De werkzaamheden aan de Merwedebrug beginnen op vrijdag 7 augustus om 17.00 uur in de middag. Op zaterdag 8 augustus gaat de brug om 06.00 uur weer open voor verkeer. Hulpdiensten kunnen het werk passeren.

Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 30 – 60 minuten. De brug is tot 8 augustus 12.00 gestremd voor de hoge scheepvaart. De overige scheepvaart moet rekening houden met de aanwezigheid van een blusboot.

Door hoge temperaturen zetten stalen brugonderdelen uit. Als dit te veel gebeurt, kunnen bruggen niet meer goed open of dicht gaan. Om dit te voorkomen koelt Rijkswaterstaat bij voortdurende hoge buitentemperaturen de bruggen. Hiervoor wordt met pompen en slangen water op de bruggen gebracht. Bij de Merwedebrug wordt ook een blusboot ingezet.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl