Gele randen langs maïsvelden in Altena

Foto: ZLTO
13 augustus 2020, 17:25
Verlopen

ALTENA - Komende weken ziet u langs steeds meer verschillende maïsvelden in Altena een gele strook van zonnebloemen verschijnen.

ZLTO afdeling Altena-Biesbosch wilde kleur geven aan het land van leden langs de weg en dat is gelukt. Zeven perceelranden zijn ingezaaid met zonnebloemenzaad. De ene na de andere strook staat inmiddels in bloei. “Een mooi gezicht”, zegt Bartje de Gouw, melkveehouder en bestuurslid van de afdeling. Hij heeft het initiatief opgezet, samen met de Agrarische Natuurvereniging Altena-Biesbosch, die overigens ook al voor diverse bloemenranden in Altena zorgde.

“Naast dat het kleur geeft, is het ook goed voor de biodiversiteit.” De afdeling krijgt vele positieve reacties. “Reden voor een vervolg”, aldus de Gouw. “Er zijn nog genoeg zaadjes over voor volgend jaar.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl