Marianne Vos nipt tweede in La Course

Foto: Archief
29 augustus 2020, 12:49
Verlopen

BABYLONIËNBROEK - Marianne Vos uit Babyloniënbroek is zaterdag tijdens de eendaagse vrouwelijke versie van de Tour de France, La Course, nipt tweede geworden.

De laatste kilometer van 96 kilometer lange koers rondom Nice eindigde in zinderende ontknoping. Annemiek van Vleuten ging de sprint aan in een groepje, maar redde het niet. Vervolgens begon een spel van kijken en ging Marianne Vos van achteren in het groepje de sprint aan. Ze kreeg een fietslengte voorsprong en leek de overwinning te pakken. Ze ging volgens eigen zeggen net iets te vroeg de sprint aan en werd op de finishstreep met een bandbreedte voorsprong verslagen door de 34-jarige Britse Elizabeth Deignan.

Tijdens de wedstrijd ontstond een kopgroep zonder Vos, maar halverwege weet een groep onder leiding van Van Vleuten en met Vos de groep bij te halen. Een groep van 6 personen komt in de laatste kilometer.

De volgende wedstrijd voor Marianne Vos wordt de Giro Rosso, de vrouwelijke versie van de Giro d’Italia.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl