Geen planschade bewoner Fort Steurgat

Foto: Archief
3 september 2020, 20:01
Verlopen

WERKENDAM - De bewoner van een unieke woning in het voormalige Fort Steurgat krijgt definitief geen schadevergoeding van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

De bewoner voerde al lange tijd een juridische strijd om planschade te verkrijgen in verband met de aan te leggen ringdijk. De Raad van State geeft als reden hiervoor dat de ringdijk niet hoger wordt dan 4,5 meter. In het Rijksinpassingsplan Ontpoldering Noordwaard was de dijkhoogte nog niet vastgelegd. In februari vorig jaar vond de Raad van State juist dat een reden om het ministerie te vragen om opnieuw naar de schadeclaim te kijken. De Raad van State vond het te toevallig dat de waardedaling, die door het ministerie was berekend, niet meer bedroeg dan twee procent van de woningwaarde. Twee procent is namelijk precies het eigen risico waar beneden niets hoeft te worden uitgekeerd. 

Woensdag 2 september oordeelde de Raad van State dat als de dijk niet hoger van worden dan 4,5 meter de bewoner over de dijk kan kijken en hij dus een beperkt nadeel van het Rijksinpassingsplan heeft. De bewoner krijgt nog wel 500 euro omdat de procedure bij de Raad van State te lang heeft geduurd.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl