Leerlingen en wethouder Tanis geven aftrap voor Autoloze Schooldag

Foto: Gemeente Altena
15 september 2020, 14:25
Verlopen

ALMKERK - Leerlingen uit verschillende groepen van basisschool d’Uylenborch in Almkerk en wethouder Hans Tanis hebben maandag de aftrap gegeven voor de campagne van de Autoloze Schooldag.

Dat deden ze door een spandoek bij de school op te hangen. Deze dag wordt landelijk elke derde donderdag in september gehouden. In Altena doen donderdag 17 september 14 basisscholen mee. Tijdens de Autoloze Schooldag besteden scholen in de klas en richting ouders aandacht aan de verkeersveiligheid en het milieu rondom scholen. De kinderen komen zoveel mogelijk lopend of fietsen naar school.

Wethouder Hans Tanis: “Het lopend of fietsend brengen en halen van kinderen draagt positief bij aan de verkeersveiligheid. Minder auto’s bij school maakt de omgeving veiliger en schoner. De actie helpt mee bij een stukje bewustwording hierover. Het is daarom goed dat steeds meer scholen in Altena meedoen.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl