NIOD-onderzoek naar Jac van der Lely

Foto: Archief
17 september 2020, 18:09
Verlopen

WOUDRICHEM - Het NIOD gaat geen onderzoek doen naar het verleden van oud-burgemeester Jac van der Lely van Woudrichem.

Het Instituut voor Oorlogs- Holocaust- en Genocidestudies heeft daarvoor op dit moment de capaciteit niet. Wel krijgt Altena informatie met literatuurverwijzingen over de brede context waarin de houding en de keuzes van Van der Lely geïnterpreteerd kunnen worden.

Eerder dit jaar werd bekend dat de oud-burgemeester in de oorlog de nazi’s ondersteunde en een rol speelde bij de registratie, isolatie en deportatie van twee Joodse families. In Woudrichem barstte daarop een discussie los over de vraag of de Van der Lelystraat nog wel gehandhaafd kon blijven. Daarom vroeg het college het NIOD onderzoek te doen naar de rol van Van der Lely.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl