Hoe ervaart u de aandacht voor dementie in Altena?

Foto: Gemeente Altena
20 september 2020, 09:24
Verlopen

ALTENA - De gemeente Altena is een dementievriendelijke gemeente. Er is aandacht voor de situatie waarin mensen met dementie én hun mantelzorgers verkeren.

Inwoners en lokale partijen werken samen aan allerlei initiatieven die de levenskwaliteit van deze groep kwetsbare mensen vergroot. Zoals bijvoorbeeld bewustzijn creëren, kennis vergroten en ontmoetingen organiseren tussen mensen met en zonder dementie. Zo wenst men uiteindelijk taboes te doorbreken en bereiken dat mensen veilig thuis kunnen blijven wonen.

Wethouder Paula Jorritsma, portefeuillehouder sociaal domein: “Mensen met dementie zijn meer dan hun ziekte.” Middels een korte vragenlijst onderzoekt de gemeente wat de ervaringen van de inwoners zijn. Het invullen van de vragenlijst op de website van de gemeente Altena neemt ongeveer 5 minuten in beslag.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl