Onthulling monumenten Merwedegijzelaars live op Altena TV

Foto: Richard van der Koppel
29 september 2020, 16:50
Verlopen

REGIO - De drie monumenten ter nagedachtenis aan de Merwedegijzelaars worden zaterdag 3 oktober onthuld in Werkendam, Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht. De onthulling zal in verband met de aangescherpte coronamaatregelen live worden uitgezonden.

In de nacht van 9 op 10 mei 1944 schiet het verzet bij de Helsluis twee landwachters dood. Als represaille worden in de week daarna aan beide zijden van de rivier de Merwede honderden veelal jongere mannen opgepakt en door de bezetter weggevoerd. Van deze mannen keren er 26 niet terug.

Beeldhouwer Richard van der Koppel uit Genderen heeft het drieluik aan standbeelden ontworpen ter nagedachtenis aan de Merwedegijzelaars. De onthulling van de standbeelden zal live te volgen zijn van 13.00 uur tot 16.00 uur op Altena TV voor de gemeente Altena en op MerweTV in de gemeenten Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam. De beide lokale omroepen werken hierbij samen.

Altena TV is te ontvangen op kanaal 40 voor Ziggo abonnees en op kanaal 1414 voor KPN. MerweTV is te ontvangen op kanaal 36 voor Ziggo abonnees en op kanaal 1338 voor KPN. Voor alle overige kanalen en de online livestream kijkt u op www.altenatv.nl of www.merwetv.nl voor de gemeenten Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl