Opnieuw toename aantal corona besmettingen in Altena

Foto: Redactie
2 november 2020, 18:44
Verlopen

ALTENA - Afgelopen week, van 26 oktober tot en met 2 november, zijn 304 mensen besmet geraakt met het corona virus in de gemeente Altena. Opvallend is de stijging in het weekend.

Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger omdat nog steeds niet iedereen met klachten zich laat testen. In het afgelopen weekend, van vrijdag tot en met zondag, zijn 121 besmettingen vastgesteld door het RIVM. De toename heeft geleid tot 1 opname op de intensive care, een persoon is overleden aan de gevolgen van het COVID-19 virus.

Sinds de uitbraak van het virus zijn in Altena 1.069 mensen besmet geraakt. 40 mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis en 19 mensen zijn overleden ten gevolge van het virus. Iedereen met klachten kan zich gratis laten testen, in Raamsdonksveer is een teststraat van de GGD ingericht sinds vorige week. In Giessen is een commerciële locatie beschikbaar waar voornamelijk veel bedrijven gebruik van maken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl