Verpleeghuizen vragen vrijwillige hulp van buiten

Foto: Archief
6 november 2020, 18:17
Verlopen

ALTENA - Diverse zorgorganisaties in Altena kunnen momenteel extra hulp van vrijwilligers goed gebruiken. Er is namelijk meer werk maar tegelijkertijd minder personeel.

Zorgpersoneel heeft de handen vol nu ook de tweede coronagolf locaties in Altena treft. Medewerkers zijn ziek, wachten op testuitslagen of zitten in quarantaine vanwege een zieke huisgenoot. Het werk is bovendien met alle hygiënemaatregelen meer intensief voor de medewerkers die wel aan het werk zijn. Daardoor blijft er weinig of geen tijd over voor bijvoorbeeld baliewerkzaamheden of koffie schenken. Doorgaans kunnen de instellingen rekenen op een actieve groep vrijwilligers, maar omdat velen van hen tot de risicogroep behoren, is dat aantal nu ook minder.

Daarom doen organisaties een oproep voor extra vrijwilligers. Ook horecapersoneel dat nu tijdelijk zonder werk zit zou na een korte opleiding kunnen bijspringen met taken gericht op het welzijn van bewoners. Voel u zich geroepen? Meldt u dan bij een zorglocatie bij u in de buurt.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl