Chemisch afval gedumpt in polder Wijk en Aalburg

Foto: Redactie
8 november 2020, 15:13
Verlopen

WIJK EN AALBURG - Zondag 8 november werden omstreeks 12.00 uur de hulpdiensten gealarmeerd voor een dumping van afval aan de Achterdijk te Wijk en Aalburg.

De brandweer van Giessen werd opgeroepen, ook een adviseur gevaarlijke stoffen, de politie en de Officier van Dienst Bevolkingszorg kwamen ter plaatse. Het betrof een dumping van ongeveer 20 vaten die half in de berm lagen. De brandweer heeft diverse metingen uitgevoerd maar kon de exacte inhoud niet achterhalen. Ze hebben de situatie veilig gesteld.

De Officier van dienst van de politie liet eerder weten dat het chemisch afval betreft wat mogelijk afkomstig is uit een drugslab. Uit nader onderzoek is gebleken dat er inderdaad sprake is van drugsafval. De Achterdijk is gedurende het onderzoek afgesloten geweest. De gemeente heeft zorg gedragen voor de afvoer van de vaten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl