Gemeenteraad gaat vergaderen in scholen Sleeuwijk en Wijk en Aalburg

Foto: Archief
10 januari 2021, 10:11
Verlopen

ALTENA - De gemeenteraad van de gemeente Altena wil vanaf februari de raadsvergaderingen niet langer houden in het gemeentehuis in Almkerk, maar tot de zomer afgewisseld in het Altena College in Sleeuwijk en het Willem van Oranje College in Wijk en Aalburg.

Dit laat griffier Hans Peet zaterdagmorgen weten in het radioprogramma A-Magazine op Radio A-FM. Reden voor deze keuze is dat het gemeentehuis in Almkerk onvoldoende ruimte kan bieden aan 31 raadsleden en de genoemde scholen hier wel aan kunnen voldoen. Door afwisselend te vergaderen op de middelbare scholen in Sleeuwijk en Wijk en Aalburg kunnen de gemeenteraadsvergaderingen toch fysiek plaatsvinden volgens de huidige voorschriften.

Wel zal steeds bekeken worden of het verantwoord is om met 31 raadsleden te vergaderen. Raadsleden zullen hier volgens Hans Peet flexibel in moeten blijven. Hans Peet: “Het zal steeds schakelen worden, maar ik hoop dat in de loop van 2021 steeds meer mogelijk is en daar gaan we op inspelen.” De publieke tribune blijft vooralsnog gesloten en ook insprekers zullen dit digitaal doen. De raadsvergaderingen zullen wel online te volgen zijn via de website van de gemeente Altena.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl