Rechter stelt buren van een bed and breakfast in het gelijk

Foto: Pixabay
8 juni 2021, 06:38
Verlopen

WOUDRICHEM/OUDENDIJK - De rechter heeft de buren van een bed and breakfast in Woudrichem in het gelijk gesteld. Daarmee is de vergunning voor het omgebouwde tuinhuisje aan de Oudendijk vernietigd.

De rechter vindt dat het tuinhuisje gezien moet worden als een bijgebouw op het achtererf van de eigenaren. Dat maakte de bouw illegaal omdat alleen bouwwerken recht achter het hoofdgebouw vergund mochten worden. Het tuinhuisje was eerst atelier en werd later een b&b, wat niet binnen het bestemmingsplan past.

Het verweer van de gemeente dat het bestemmingsplan inmiddels is aangepast gaat volgens de rechter dus niet op, want alleen voor legale bebouwing mag een bed and breakfast-vergunning worden verstrekt.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl