Veilig zwemmen in natuurwater deze zomer

Foto: Archief
23 juli 2021, 20:50
Verlopen

ALTENA - De provincie Noord-Brabant heeft 16 negatieve zwemadviezen afgegeven voor zwemgelegenheden aan de Maas of aan een vertakking van de Maas.

Voor de gemeente Altena hebben 5 zwemwaterlocaties een negatief zwemadvies gekregen. Het gaat om de Wijksche Waard, Badstrand Veen, De Aakvlaai, De Hoge Waard en De Mosterdpot. Door het gestegen waterpeil van de Maas zijn niet alle zwemlocaties toegankelijk en kan geen bemonstering plaatsvinden. Er is daardoor onvoldoende zicht op de huidige zwemwaterkwaliteit. Daarnaast kan de fysieke veiligheid niet worden gegarandeerd door bijvoorbeeld drijfafval, steile taluds en objecten onder water.

Wilt u weten waar u veilig in natuurwater kunt zwemmen? Check altijd vooraf de website www.zwemwater.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl