Voorlopig geen nationaal park Biesbosch-HollandschDiep-Haringvliet

Foto: Archief
12 augustus 2021, 21:44
Verlopen

REGIO - De vorming van het nationaal park Biesbosch-HollandschDiep-Haringvliet is voorlopig uitgesteld.

De in 2016 opgerichte projectorganisatie NLDelta die de vorming van het nationaal park begeleidt, loopt volgens de land- en tuinbouworganisatie ZLTO een beetje hard van stapel. De Rijksoverheid wil binnen het gebied komen tot een samenhangende visie op natuurontwikkeling, waarin rekening wordt gehouden met economische en recreatieve belangen. Uiteindelijk is het doel om de bestaande natuurgebieden te verbinden om zo de biodiversiteit te versterken en de stijging van de zeespiegel het hoofd te bieden. 

ZLTO wil dat binnen de realisatie van deze doelstelling ook de agrarische belangen gewaarborgd worden. Er zijn zorgen bij individuele leden van ZLTO die zich afvragen of ze hun bedrijf nog kunnen uitbreiden als ze binnen de grenzen van zo’n Nationaal Park komen te liggen. NLDelta gaat nu opnieuw met gemeenten, provincies en belangenorganisaties om de tafel om zorgen weg te nemen. De verwachting is dat pas na 2023 verder gewerkt kan worden aan de vorming van het park Haringvliet-HollandschDiep-Biesbosch.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl