Waar blijft de zon(nebloem)?

Foto: Gerard Vos
17 augustus 2021, 17:38
Verlopen

ALTENA - Niet alleen de mensen snakken naar meer zon deze zomer, ook de zonnebloemen en bloemenranden kunnen wel wat zon gebruiken.

Net zoals voorgaande jaren hebben de Agrarische Natuur Vereniging en de ZLTO afdeling Altena Biesbosch weer op verschillende plaatsen in Altena zonnebloemranden langs maispercelen gezaaid. Helaas werkt het weer niet zo mee dit jaar en ook is er sprake van vraatschade, dat wil zeggen dat vogels en slakken zich aan het zaad of de jonge plantjes hebben tegoed gedaan, met als gevolg minder bloemen.

De opkomst van de bloemenranden, met het door de ANV beschikbaar gestelde zaad, is wisselend maar over het algemeen kan men toch weer genieten van de bloemenranden, waarvoor boeren hun percelen weer beschikbaar hebben gesteld. Soms komt het ook voor dat de bloemen nauwelijks zichtbaar zijn door de hoge begroeiing die in de bermen staat, maar vanaf de fiets valt er gelukkig nog genoeg te genieten. Hopelijk komt er nog wat meer bloemenpracht tevoorschijn en anders volgend jaar weer.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl