Taxus Taxi zamelt ruim 4.360 chemokuren in

Foto: Archief
3 september 2021, 18:24
Verlopen

REGIO - Dit jaar heeft Stichting Taxus Taxi samen met de vele donateurs en partners een record hoeveelheid taxussnoeisel ingezameld.

Het ambitieuze doel voor 2021 was vastgesteld op 425.000 kilo, maar door de toewijding van alle donateurs is het gelukt om ruim 480.000 kilo in te zamelen. Deze gigantische hoeveelheid is goed voor meer dan 4.360 chemotherapieën. Door de koude start van het seizoen is het tot het einde spannend gebleven of de doelstelling wel gehaald zou worden. De grote hoeveelheid regen, het broeierige weer in juni en de nieuwe donateurs hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat de opbrengst beter was dan verwacht werd.

In de massaal aangeboden taxusnaalden zit een belangrijke grondstof voor chemotherapieën tegen verschillende soorten kanker, zoals eierstok-, borst- en longkanker, maar ook tegen kanker van de slijmvliezen en in sommige gevallen voor chemotherapieën tegen alvleesklier- en slokdarmkanker. Van juni tot en met augustus zijn de chauffeurs van Taxus Taxi elke dag op pad geweest om zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Ook in 2022 gaat Stichting Taxus Taxi weer op pad om zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl